top of page
shutterstock_316180124.jpg

"SLIKOM DO SMISLA"

Home: Welcome

PRIJAVA NA RADIONICE

Pozivamo mlade od 18 do 25 godina s područja cijele Hrvatske, koji su pri završetku srednjoškolskog ili pak visokoga obrazovanja da se priključe projektu online radionica “Slikom do smisla”.

Prijaviti se možete na  mail: unimedia@unimedia.hr ili popunjavanjem pristupnog obrasca:

shutterstock_177303788.jpg
Home: Portfolio

O PROJEKTU

"Slikom do smisla" idealan je projekt za sve one koji imaju želju za kreativnim radom i nadogradnjom, za one koji razmišljaju o budućnosti i smjeru u kojem ide globalizirani svijet rada. U ovom projektu i u nama kao partnerima pronaći će pomoć da krenu korak dalje u svom obrazovanju. Edukacijama na online radionicama razvit ćete svoju kreativnost do te mjere da ćete postati konkurentni na tržištu rada u području koje rapidno raste i potražuje sve više radne snage.
Svim polaznicima će biti ponuđeno da ostanu partneri i volonteri u projektu te svoja znanja i vještine podijele onima koji se priključe projektu nakon njih.

shutterstock_1035240982.jpg
Home: About
shutterstock_1643476363.jpg

PROJEKT SLIKOM DO SMISLA

DETALJI

Projekt "Slikom do smisla"  provodi se u trajanju 12. mjeseci s počekom u veljači 2021.i 100% je financiran sredstvima EU u iznosu od 487.082,40 kn a zamišljen je kao niz online radionica namijenjenih za 45 osoba od 18 do 25 godina.
“Slikom do smisla” želi kroz dodatne sate likovnog odgoja i njegova korištenja u modernoj tehnologiji potaknuti polaznike na kreativnost, koja umnogome nedostaje u trenutačnom pristupu obrazovanju. Kroz programe edukacije i aktivnosti cilj je približiti im umjetnost crtanja, slikanja, kombiniranja grafičkih i dizajnerskih elemenata kako bi razvili svoju kreativnost i na inovativan način kroz umjetnost ponudili nove vještine i znanja tržištu rada.
Ideju projekta potaknula je činjenica da je u Hrvatskoj danas jedan od najvećih problema mladih nezaposlenost, uz nizak životni standard, razne ovisnosti, okupiranost zabavom i potrošnjom, nedostatak životne perspektive, nemogućnost sadržajnog provođenja slobodnog vremena, nedostupnost neformalnih oblika učenja koje pridonose razvoju znanja i vještina te nedovoljna briga društva i države za mlade. Mladi su u nepovoljnijem položaju na tržištu rada od ostalih skupina nezaposlenih osoba i snose velik dio posljedica gospodarskih krize, a često ovise o privremenim i slabo plaćenim poslovima i stoga su izloženi pogoršanju životnih uvjeta. Namjera projekta “Slikom do smisla” jest pridonijeti rješavanju upravo tih problema.
Znanost je već više puta dokazala da mladi koji se bave umjetnošću, pogotovo slikarstvom i vizualnim dizajnom, razvijaju bolje logičko zaključivanje, ubrzavaju im se misaoni procesi i pomaže u relaksaciji te liječenju depresivnih poremećaja.
Ciljevi projekta su uključiti i educirati 45 mladih osoba o umjetničkom segmentu izrade računalnih igara, osvijestiti javnost o dodatnim koristima pozitivnog pristupa u dizajnu igara i promociji pozitivnih ishoda logičkih i semantičkih igara kroz umjetnički likovni odgoj i učenje primjenom modernih tehnologija. Suradnjom s Likovnom akademijom kroz novi kolegij Novi mediji koji se održava u sklopu kurikuluma Sveučilišta u Zagrebu te razmjenom znanja i vještina osigurat će se dotok novih i svježih inovatora te umjetničkih izričaja nužnih za poticanje kreativnosti među ciljanom skupinom koja želi djelovati u području umjetnosti i modernih tehnologija. Osigurat će se informativna platforma kao polazišna točka za nove polaznike i zainteresirane u smislu bolje promocije i promidžbe među ciljanom populacijom, mjesto na kojem će se moći dobiti sve potrebne informacije o projektu.

Home: Opening Hours
bottom of page